Emmen, 2 oktober 2017 – Op 5 oktober starten 12 branchevreemde kandidaten uit de regio Emmen de opleiding tot Verzorgende IG. Deze vorm van samenwerking is ontstaan middels een co-creatie tussen Zorggroep Tangenborgh en Randstad Zorg. Het leertraject is op maat gemaakt door NCOI en speelt in op toenemende tekorten in de zorg. Na een selectieprocedure waaraan 100 geïnteresseerden deelnamen, gaan komende donderdag 12 geselecteerde kandidaten van start. Na een intensief traject van 15 maanden zullen de leerlingen al hun diploma behalen. Na het behalen van het diploma zijn zij verzekerd van een tweejarig contract van minimaal 24 uren per week.

Mede dankzij het UWV en de Gemeente was de belangstelling voor het traject groot. Na een kwalitatieve en intensieve procedure werden de 100 kandidaten getoetst op onder andere motivatie, capaciteiten en competenties. Tijdens het gehele traject worden de leerlingen begeleid door praktijkbegeleiders van Zorggroep Tangenborgh, een docent van NCOI en de opleidingsadviseur van Randstad Vakschool.

inspelen op urgentie in de markt

Directeur Randstad Zorg, Lenneke Dijkhuis is heel blij met de start van de opleiding. “We willen bijdragen aan de grote vraag naar Verzorgden IG. Door samen op te trekken met Zorggroep Tangenborgh kunnen we een kwalitatief goede match maken, waarbij de leerlingen precies die vaardigheden en competenties bezitten die nu zo hard nodig zijn in de zorgsector”. Linda Wichers, opleidingsadviseur bij Zorggroep Tangenborgh ziet de grote voordelen van het samenwerken met partners om tot oplossingen te komen voor een urgente vraag in de markt. “Samen kunnen we een grotere vuist maken en vooral ook mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt helpen. We hopen in de toekomst meer van deze trajecten te kunnen starten".