Lelystad, 20 juni 2016 – In Lelystad kregen vandaag tot nu toe 180 werkzoekende 50-plussers ondersteuning bij het vinden van werk. Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie over 50-plussers in positieve zin veranderen, onder andere via twaalf +POWER boosts door het hele land. Werkzoekende 50-plussers kunnen vandaag nog de hele dag terecht om inzicht te krijgen in kansrijke vakgebieden, een professionele cv-check te doen of een professionele foto voor hun LinkedIn profiel te laten maken. Ook zijn er workshops gericht op het verbeteren van het profiel van kandidaten.

In Flevoland staan 9.781 50-plussers als werkloos geregistreerd bij het UWV (UWV, februari 2016).

programma lelystad

De 50-plussers maken kennis met professionals in verschillende kansrijke vakgebieden, volgen workshops en krijgen tips voor het verbeteren van hun cv. Tot nu toe zijn er 180 50-plussers bij de vestiging in Lelystad aan het Stationsplein geholpen en het programma duurt tot 18:00 uur.

Jan-Willem Dijkstra, Regiodirecteur regio Oost Randstad Nederland: “Helaas is het aantal werkzoekende 50-plussers hoog in Flevoland. Met het +POWER programma vragen we extra aandacht voor de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt. We benadrukken het onbenutte potentieel van deze doelgroep. Ambitie en talent kennen immers geen leeftijd en het kan niet zo zijn dat de 50-plussers aan de kant blijven staan.”

+power boosts in heel nederland

De +POWER boosts worden door heel Nederland georganiseerd speciaal voor 50-plussers. Online kunnen 50-plussers op het +POWER platform terecht voor het maken van een aantrekkelijk profiel, carrière-advies, persoonlijkheidstest, opleidingsmogelijkheden en informatie over kansrijke vakgebieden op de arbeidsmarkt. Werkgevers krijgen via het +POWER platform een goed beeld van werkzoekende 50-plussers.