Amsterdam, 22 juni 2016 - Nadia Nan uit Haarlem (16 jaar) is één van de winnaars van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en Van Dijk Educatie. De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit door digitalisering in het voortgezet onderwijs. Maar ook de interesses van scholieren veranderen, waardoor verhalen schrijven nauwelijks nog wordt gedaan. Randstad Onderwijs heeft samen met Van Dijk Educatie middelbare scholieren gevraagd om hun droombaan in 2032 te beschrijven om het schrijven te stimuleren en leerlingen al in een vroeg stadium te laten nadenken over hun passie en ambitie. De beste verhalen zijn gebundeld in een boek met illustraties van The Francolin. De prijsuitreiking was vanmiddag in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Nadia Nan (16 jaar) kreeg de prijs met haar verhaal over een denkbeeldige baan over teleportatie van voedsel bij een reclamebureau. Naast Nadia zijn Moesha Arts uit Nijmegen (15 jaar) en Charlotte van Braak uit Zutphen (17 jaar) de trotse finalisten. Alledrie winnen ze een schrijfworkshop van bekende schrijvers voor hun hele klas. De aanmoedigingsprijs ging naar Tristan Boogaard uit Leersum (14 jaar) met zijn verhaal over een droombaan als acteur.

De wedstrijd werd gehouden in het kader van het programma #wordenwiejebent. Met het programma wil Randstad mensen inspireren om datgene te doen waar hun hart ligt. Door de schrijfwedstrijd over hun droombaan in 2032 daagt Randstad leerlingen uit al in een vroeg stadium na te denken over hun passie en ambitie. De jury bestond uit bekende schrijvers Emiel de Wild en Eva Burgers. Zij reikten de prijzen uit en geven de winnaars een schrijfworkshop voor hun hele klas. Finalisten Moesha Arts en Charlotte van Braak wonnen met hun verhaal ‘Als je echt iets wilt’ over een gebarentolk en ‘Koffie op maandagmorgen’ over een kinderoncoloog.

Reiant Mulder, algemeen directeur van Randstad Nederland: “Ik wilde vroeger piloot worden. Mijn droombaan veranderde naarmate ik ouder werd, maar zit nog wel verweven in mijn dagelijks werk bij Randstad. Ik geef sturing aan mensen en help hen om ook hun bestemming te vinden. Dat geeft me veel voldoening en dit had ik toen ik jong was dus al voor ogen. Al jong nadenken over wat je wilt vind ik heel belangrijk. Het op papier zetten helpt daarbij.”

Schrijver Emiel de Wild: “Als je jong bent is het belangrijk om zoveel mogelijk ervaringen op te doen, zodat je weet waar je kwaliteiten en affiniteiten liggen. Zelf dacht ik nooit dat schrijven iets voor mij was, tot ik ermee in aanraking kwam tijdens mijn theateropleiding. Dat jongeren via de verhalencompetitie worden uitgedaagd om te schrijven en dat de winnaars zich er via een workshop verder in kunnen ontwikkelen, spreekt mij dus zeer aan.”