tns nipo onderzoek: jongeren vooral onzeker over bereiken droombaan

Groningen/Diemen – Vandaag werd de winnaar van een droombaan bij Marcel Wanders bekendgemaakt. Arjen Timmerman uit Groningen mag een week meelopen met de top industrieel ontwerper, voor de winnaar een droom die uitkomt. Veel jongeren lukt het niet hun droombaan te realiseren. Uit onderzoek van Randstad blijkt dat slechts 12,5% van de jongeren hun droombaan vinden. Dit komt vaak door onzekerheid over wat hun droombaan is (21,7%) of jongeren hebben hulp nodig om erachter te komen wat hun droombaan is (21,4%).

TNS Nipo deed onderzoek onder 1022 jongeren in opdracht van Randstad naar de ideeën van jongeren en werkgevers over droombanen. De winnaar van de droombaan bij Marcel Wanders loopt van 12 t/m 18 oktober mee als studioassistent in zijn ontwerpstudio in Amsterdam.

onzekerheid bereiken droombaan

Het najagen van een droombaan is voor veel jongeren moeilijk en werpt belemmeringen op. Jongeren zijn onzeker over wat die droombaan voor hen is (21,7%) en heeft hulp nodig om erachter te komen wat die droombaan zou kunnen zijn (21,4%). Een kwart van de jongeren geeft aan ook hulp nodig te hebben om hun belemmeringen voor het zoeken naar een droombaan weg te nemen. Een vijfde van de jongeren denkt dat ze niet de juiste opleiding hebben gedaan voor hun droombaan en nog eens één vijfde is bang dat er op de arbeidsmarkt geen behoefte is aan hun droombaan. Reden voor Randstad om jongeren met het programma #wordenwiejebent een duwtje in de rug te geven richting die droombaan.