slechts 14,3 % nederlanders verwezenlijkt droombaan uit jeugd

Apeldoorn/Diemen – Vandaag werd de winnaar van een droombaan bij Tjeerd Oosterhuis bekendgemaakt. Evelyne Grijt uit Apeldoorn mag een week achter de schermen meewerken bij een concert van The Ladies of Soul. Slechts weinig Nederlanders werken in de droombaan die ze vroeger voor zichzelf hebben bedacht. 14,3 % geeft aan zijn droombaan werkelijk te hebben bereikt. 19,4% van de Nederlanders vindt zijn huidige baan zijn droombaan. Randstad deed onderzoek naar wat droombanen zijn en stelde ook een paar droombanen beschikbaar.

Meest genoemde jeugddroombanen in het onderzoek zijn politieagent, piloot en juf. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder 1022 jongeren.
De winnaar die bij Tjeerd Oosterhuis gaat meelopen mag van 22 tm 26 september achter de schermen meewerken bij een concert van The Ladies of Soul, met o.a. Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley.

onzekerheid of niet de juiste opleiding

Jongeren lukt het minder goed hun droombaan te vinden, slechts 12,5% geeft aan dat het gelukt is de droombaan te vinden. 25,3 % denkt dat de  droombaan niet voor hen weggelegd is omdat ze de verkeerde opleiding hebben, terwijl 22,6% vindt dat ze niet de juiste doorgroeimogelijkheden hebben bij de huidige werkgever. Een op de vijf denkt dat er op de arbeidsmarkt geen behoefte is aan hun droombaan. Ruim een kwart van de jongeren geeft aan dat ze hulp nodig heeft om te vinden wat die droombaan is en deze na te jagen. Dit is één van de redenen voor Randstad om jongeren een duwtje in de rug te geven met het programma #wordenwiejebent.

droombanen in de aanbieding bij o.a. danie bles en marcel wanders

Het programma #wordenwiejebent wil jongeren inspireren om te kijken naar wat echt bij ze past. Een aantal droombanen biedt Randstad zelf aan. Zo kunnen jongeren ook meelopen met topstyliste Danie Bles en bij internationaal designer Marcel Wanders. Jongeren kunnen zich via de website nog t/m 16 september opgeven voor de droombaan bij Danie Bles.