opening in bijzijn burgemeester eberhard van der laan op 22 januari

Amsterdam, 16 januari 2015 – Randstad opent donderdag 22 januari een nieuwe vestiging aan de Vijzelstraat. In Amsterdam, de stad waar het concern 55 jaar geleden begon op de studentenkamer van oprichter Frits Goldschmeding. De allernieuwste vestiging is meer dan alleen een uitzendbureau, namelijk een ontmoetingsplek van werk voor werk. In het pand begeleiden intercedenten werkzoekenden als vanouds naar werk. Maar bezoekers kunnen ook terecht voor loopbaanadvies, trainingen en werkgevers kunnen gebruik maken van de vergaderruimten. Alles om het vinden van werk te vergemakkelijken. De innovatieve vestiging ondervindt 23 januari de vuurdoop als locatie met een Hackathon met 40 whizzkids.

De nieuwe vestiging wordt officieel geopend door de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan samen met Randstad oprichter Frits Goldschmeding.

wereld van werk

De wereld van werk verandert. Met een krappe arbeidsmarkt, vergrijzing, robotisering veranderen de eisen die aan werkzoekenden gesteld worden. Ook werkzoekenden realiseren zich dat de baan voor het leven niet meer bestaat. Dit houdt dus in dat ze hun bagage en ervaring goed op orde moeten hebben en zich moeten blijven ontwikkelen om aan het werk te blijven. De opzet van de nieuwste vestigingen van Randstad sluiten hierop aan. Chris Heutink, CEO  Randstad Groep Nederland: “De tijd dat we alleen vraag en aanbod probeerden te matchen is voorbij. We begeleiden werkzoekenden niet alleen naar een volgende baan, maar ook naar die daarna en daarna. Loopbaanbegeleiding en het bijscholen van werkzoekenden via  trainingen en workshops is een onmisbaar onderdeel van onze dienstverlening. Op die manier zijn we nog beter in staat werkzoekenden echt op weg te helpen op de arbeidsmarkt.”

hackathon

De dag na de opening, vrijdag 23 januari, wordt in de nieuwe vestiging een Hackathon georganiseerd voor whizzkids. Veertig jongeren tussen de 15 en 21 jaar zullen zich buigen over ‘de wereld van werk’ en 24 uur lang brainen, programmeren en vormgeven met als doel innovaties te maken voor de arbeidsmarkt.