Diemen, 18 maart 2014 – Het programma ‘Baanbrekend Roosendaal’ heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: onlangs ging Liesbeth Lijten uit Roosendaal aan de slag bij Asito. Daarmee is zij de 75ste kandidaat die door het samenwerkingsprogramma tussen de gemeente Roosendaal en Randstad Nederland aan een baan is geholpen.

‘Baanbrekend Roosendaal’ is een programma om mensen met een bijstandsuitkering zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Dat kan gaan om een vaste baan, een parttime baan, maar ook om tijdelijk werk. Het uiteindelijke doel is een duurzame plaatsing, wat wil zeggen: minimaal een half jaar werk. Sinds september van het afgelopen jaar werken de gemeente en Randstad hiervoor nauw samen.

“Ik ben dolgelukkig en heb er waanzinnig veel zin in!”, verklaart Liesbeth. Vierenzeventig kandidaten gingen haar voor. Vijf daarvan startten, net als Liesbeth bij Asito. Leidinggevende Lisette de Crom is erg blij met de kandidaten van Baanbrekend: “Baanbrekend neemt mij een hoop werk uit handen. Ik krijg pasklaar nieuwe, gemotiveerde medewerkers aangeleverd. In de sollicitatieprocedure staken de kandidaten van Baanbrekend er met kop en schouders bovenuit”.

Het streven is om voor het einde van dit jaar 220 mensen aan het werk te helpen. Wethouder Hans Verbraak: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat doel gaan halen. Met deze mijlpaal liggen we heel goed op schema. De aanpak van Baanbrekend werkt, dat blijkt. Werkgevers en arbeidsbemiddelaars weten de weg naar Baanbrekend uitstekend te vinden.”