DIEMEN, 3 oktober 2013 – Dankzij het programma ‘Jeugd op Zoek’ zijn 8281 jongeren binnen vijf weken aan werk geholpen. 1051 jongeren zijn nog ‘in procedure’ en horen binnenkort of ze aan de slag kunnen. Dat maakte Randstad vandaag bekend in aanwezigheid van Mirjam Sterk, Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid. Randstad en Mirjam Sterk lanceerden het programma eind augustus. Het doel: 10.000 jongeren aan werk helpen in vijf weken. Dankzij het bedrijfsleven zijn jongeren nu aan de slag in branches als industrie, horeca en de overheid.

Het aantal jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 27 jaar dat met het programma Jeugd op Zoek aan werk werd geholpen, was het grootst in de Provincie Zuid-Holland. Daar zijn 1408 jongeren aan de slag. Daarna volgen Noord-Holland (1325) en Noord-Brabant (1159). Het merendeel van jongeren werd bemiddeld op de ruim 250 vestigingen van Randstad. Maar ook de Jeugd op Zoek bus, die met jongeren langs bedrijven rijdt, heeft bijgedragen aan de score. In totaal bracht de bus de jongeren bij meer dan 40 werkgevers zoals de Belastingdienst, Hema en DeLaMar Theater. De bus rijdt wegens grote belangstelling van het bedrijfsleven nog door tot en met 11 oktober.

Mirjam Sterk, Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid: “Ruim acht duizend jongeren aan het werk is een resultaat waar we allemaal trots op kunnen zijn. Al het werk telt. Je doet ervaring op, je ontwikkelt je competenties en je vergroot je netwerk. Het is goed om te zien dat het bedrijfsleven werk wil maken van de aanpak van de jeugdwerkloosheid. Bedrijven komen makkelijker naar mij toe en wij stappen sneller bij werkgevers binnen.”

resultaat

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland: “Bij aanvang van het programma stelden we ons een ambitieus doel: 10.000 jongeren aan werk helpen. Dat is een forse uitdaging, startersbanen liggen immers niet voor het oprapen. Het is gelukt om 8281 jongeren aan werk te helpen. Ook zijn er nog zo’n goede 1000 jongeren ‘in procedure’ die binnenkort horen of ze kunnen starten. Daar ben ik trots op. Maar, hier houdt het niet op. We blijven dag in dag uit bezig om jongeren aan werk te helpen.”

werk

Jongeren die tot nu toe aan werk geholpen zijn, zijn veelal aan de slag als financieel-administratief medewerker, medewerker horeca en callcentermedewerker. Daarnaast zijn ook productiemedewerkers, verkoopmedewerkers en logistiek medewerkers veelgevraagd. Bijna de helft van de jongeren (49%) werkt 31-40 uur per week.