DIEMEN, 5 september 2013 – Eén week na de aftrap van het programma ‘Jeugd op Zoek’ is er werk voor 2323 jongeren. Het bedrijfsleven heeft zeer positief gereageerd op de oproep van Randstad aan werkgevers in Nederland om 10.000 jongeren in vijf weken tijd aan het werk te helpen. Jongeren krijgen zowel LBO, MBO- als HBO- vacatures aangeboden in branches als industrie, horeca en de overheid.

De vacatures lopen uiteen in functiecategorie en opleidingsniveau, zo is er veel werk voor jongeren als administratief medewerker, procesoperator en callcentermedewerker maar ook horecapersoneel, verpleeghulpen, grondstewards en beleidsmedewerkers zijn geworven onder de jongeren. Het grootste percentage van de jongeren is 31-40 uur per week aan het werk.

enthousiaste reacties

De aftrap van de campagne vorige week woensdag 28 augustus, samen met ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk, heeft voor veel aandacht gezorgd bij bedrijven in Nederland. Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland is blij met de enthousiaste reacties op het programma: “We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: we moeten de jeugdwerkloosheid aanpakken. De 148.000 jongeren die op dit moment thuis zitten zijn de toekomst van werkend Nederland. We moeten hen een duwtje in de goede richting geven. Het is geweldig om de respons te zien die we krijgen. Sinds de aftrap staan de telefoons roodgloeiend bij onze intercedenten in het hele land. Maar dit is nog maar het begin, we hebben het bedrijfsleven hard nodig om samen 10.000 jongeren aan het werk te helpen!”

Vanaf 9 september rijdt de Jeugd op Zoek bus door Nederland om werkzoekende jongeren voor te stellen bij bedrijven die jong talent een kans willen geven. In de bus krijgen de jongeren trainingen en tips. Op 9 september rijdt Mirjam Sterk mee om kandidaten direct aan te bieden bij verschillende bedrijven en aandacht te vragen voor jeugdwerkloosheid. Op 11 september rijdt Minister Lodewijk Asscher mee in de bus en gaat in gesprek met kandidaten en bedrijven.