DEVENTER, 11 juli 2013 – Zes topsporters ontvangen vandaag hun hbo-diploma van de Randstad Topsport Academie uit handen van Joram Maan, ex-volleybal international. Dankzij een samenwerking met Saxion Hogeschool in Deventer biedt de academie een volwaardige hbo-studie die prima is te combineren met topsport. Dit bewijzen Sjoerd Botter, ex-wielrenner, Bas Stamsnijder, wielrennen, Sybout Wijma, atletiek, Daniel Franken, atletiek, Rudy Koek, ex shorttrack en Elwin Hulsink , marathonschaatsen. Zij vullen hun prijzenkast aan met een hbo-diploma commerciële economie.

Alberthe van der Sluis, loopbaanadviseur Randstad: “Een compliment voor de studenten die naast hun sport hebben gekozen voor het volgen van deze opleiding. Dit biedt perspectief op een maatschappelijke carrière, tijdens of na de sport. De combinatie van topsport en een hbo-opleiding vraagt enorm veel discipline en doorzettingsvermogen. Voor hen is het fijn dat wij prima faciliteiten en begeleiding bieden om topsport en studeren zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. Dankzij het flexibele programma van de Randstad Topsport Academie worden studenten in staat gesteld sport en studie te combineren.”

over randstad topsport academie

De Randstad Topsport Academie (RTA) biedt de mogelijkheid om topsport te combineren met de opleiding Commerciële Economie. Deze studie is exclusief bestemd voor topsporters / talenten in de sport. Door een flexibel programma worden studenten in staat gesteld hun topsportactiviteiten met een hbo-studie te combineren. In totaal studeren op dit moment ruim 65 topsporters in Deventer aan de Randstad Topsport Academie.

samenwerking saxion hogeschool deventer & randstad

Saxion Hogeschool Deventer verzorgt het opleidingsprogramma van de Randstad Topsport Academie. Randstad begeleidt, als Partner in Sport van NOC*NSF, sinds 1997 topsporters, talenten en coaches bij hun carrièrestap tijdens en na hun sportieve loopbaan. Randstad verzorgt tijdens de opleiding dan ook workshops over (onder andere) time management en via Goud op de Werkvloer kunnen studenten naar een topsportvriendelijke stage- of werkplek worden begeleid.