voor topsporters

topsporter? Bereid je voor op je carrière na de sport

Randstad begeleidt topsporters, talenten en coaches naar een carrièrestap in/na de sport

Randstad begeleidt topsporters, talenten en coaches op verschillende manieren bij hun maatschappelijke ambities. Tijdens én na hun topsportcarrière. Zo geven we loopbaanadvies, bieden we een uitdagende commerciële opleiding aan, en kijken we naar de competenties van gestopte sporters.

Naast ons succesvolle programma Goud op de Werkvloer, waarin we werkgevers en topsporters bij elkaar brengen, bieden wij onze dienstverlening via 2 verschillende, op maat gesneden programma's aan:

  • Randstad Carrière Coaching 
  • Randstad Transitie Traject 

Deze diensten, die wij in samenwerking met NOC*NSF aanbieden, zijn bestemd voor topsporters met een A, B of HP-status, en talenten met de status ´nationaal’ of ‘internationaal’. Carrière Coaching en het Transitie Traject zijn ook bestemd voor top- en talentcoaches, tijdens én na de carrière in de sportcoaching.

Randstad Carrière Coaching

Carrière Coaching is bedoeld voor topsporters, talenten en coaches middenin hun sportcarrière. Randstad ziet de topsportcarrière als belangrijke stap in de maatschappelijke carrière, daarom bieden wij al in de talentfase passende ondersteuning aan. Onze loopbaanadviseurs zijn onafhankelijk en stellen de huidige topsportcarrière voorop. Topsporters en coaches kunnen bij een adviseur terecht met vragen over bijvoorbeeld studiekeuze, stage, loopbaan en bemiddeling naar de arbeidsmarkt. Omdat ieder mens anders is, krijgt iedereen bij ons begeleiding op individuele basis.

Randstad Transitie Traject

Het transitietraject is bestemd voor (oud-) topsporters en coaches ná hun topsportcarrière. Topsport is een beroep, en het einde van de topsportcarrière betekent een heel nieuw begin. In het transitietraject adviseert en begeleidt de loopbaanadviseur topsporters en coaches van de sport naar hun maatschappelijke carrière. Na het maken van een individueel loopbaanplan, volgen individuele coachingsgesprekken en tests en assessments bij Randstad.

Vragen die hierbij centraal staan, zijn:

  • hoe gebruik ik mijn topsportcompetenties in mijn volgende baan? 
  • wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? 
  • welke van mijn ervaringen en competenties zijn aantrekkelijk voor een werkgever?

contact met Randstad

Meer weten over wat Randstad voor topsporters kan betekenen? Neem contact op met:

Alberthe van der Sluis
senior Loopbaanadviseur sport
T 06 29 47 56 14

stuur een e-mail