Randstad maakt de sportsector beter

Randstad is Partner in Sport van NOC*NSF tot en met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. We werken mee aan het professionaliseren van werkgeverschap in de sport door de inzet van onze hr-kennis.

Zo helpen we de sportsector zich te ontwikkelen en te groeien, en brengen we Nederland samen op olympisch niveau. De inzet van onze kennis en ervaring voor de sport omvat een groot scala aan diensten. Hieronder een greep uit onze dienstverlening aan de sportwereld:

professioneel werkgeverschap in de sport

Payroll Solutions is binnen Randstad dé specialist op het gebied van payroll en voert het juridisch werkgeverschap en de salarisadministratie uit voor de medewerkers van NOC*NSF en de leden van de Werkgevers Organisatie in de Sport (WOS). Denk hierbij aan sportbonden, instellingen of organisaties die zonder winstoogmerk de sportbeoefening faciliteren.

combinatiebanen

De Rijksoverheid heeft een maatregel genomen om de samenhang tussen sport, onderwijs en cultuur te versterken. Het doel is het aantal brede scholen uit te breiden, sportverenigingen te versterken, het dagelijks sport- en beweegaanbod te stimuleren en een actieve beoefening van kunst en cultuur te bevorderen. Randstad vervult daarbij de werkgeversrol voor werknemers die een combinatie maken in werken in de sport- en de onderwijsbranche, de zogenoemde combinatiebanen.

sportbonden

Wij zetten onze kennis en ervaring in om gekwalificeerde mensen aan te trekken voor de sport, medewerkers te ontwikkelen en we adviseren sportbonden in hun Human Resource-beleid. Dit maakt een bond professioneler en een aantrekkelijke werkgever. Tijdens de huidige olympiade besteden wij samen met NOC*NSF aandacht aan strategisch hr-beleid voor het Collectief van Sportbonden. Dit met in het achterhoofd de ambitie om de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen.

Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO)

Wij hebben uitgebreide ervaring met de begeleiding van talenten en topsporters. Deze ervaring gebruiken we ook bij de begeleiding van topsporters die verbonden zijn aan de CTO’s. We maken voor deze sporters de combinatie van topsport en onderwijs eenvoudiger. Daarnaast ondersteunen we bij het maken van studiekeuzes, de overgang naar vervolgonderwijs of de stap naar de arbeidsmarkt.

meer informatie

Meer weten over één van bovenstaande projecten of diensten? Stuur een mail naar bernadette.tilman@randstadgroep.nl.