ambities van Randstad

Frits Goldschmeding, oprichter van Randstad, bracht in 1960 zijn allereerste uitzendkracht achter op zijn fiets naar haar werk. Zo zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat zij precies wist waar haar nieuwe werkplek was en dat zij op tijd aan zou komen. Goldschmeding luisterde naar zijn klanten, naar zowel het bedrijf als de kandidaat, en nam de tijd en moeite om ze persoonlijk te leren kennen. Op die manier wist hij zeker dat er uiteindelijk een goede match tussen kandidaat en organisatie zou ontstaan.

jij staat centraal

Of je nu op zoek bent náár een baan of op zoek bent naar mensen vóór een baan, jij staat centraal bij Randstad. We willen weten wie je bent en wat je drijfveren zijn. Ben je starter of professional en ga je voor eigen ontwikkeling? Of ben je op zoek naar gemotiveerde medewerkers voor de groei van je organisatie?

kennis van mensen, organisaties en arbeidsmarkt

We geloven erin dat alleen wanneer we jou of jouw organisatie kennen, we het beste in je naar boven kunnen halen. Daarom verdiepen we ons in jou, jouw organisatie en de branche waarin je werkzaam bent. Dat combineren we met een uitstekende kennis van de arbeidsmarkt. Zo zorgen we voor duurzame oplossingen voor iedereen.