help jeugdwerkzoekenden aan werk

programma Jeugd op Zoek

Met het programma Jeugd op Zoek vraagt Randstad aandacht voor jeugdwerkloosheid. Van 3 september tot en met 8 oktober 2014 zet Randstad zich samen met Mirjam Sterk, Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, in om zoveel mogelijk jeugdwerkzoekenden aan werk te helpen. Dat kan alleen met de hulp van alle werkgevers van Nederland. Ons uitgangspunt: elke jeugdwerkzoekende heeft slechts één werkgever nodig om een start te maken met zijn loopbaan.

jeugdwerkloosheid is een maatschappelijk probleem

Ook al trekt de economie aan, juist de groep jongeren in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 26 jaar heeft het nog steeds moeilijk. Waar de totale werkloosheid nu op 8,2 procent staat, is het percentage werkzoekenden onder jongeren opgelopen tot 15,1 procent (122.000 jeugdwerkzoekenden).

jongeren ondersteunen bij de start van hun carrière

Het is een utopie om de problematiek van jeugdwerkzoekenden helemaal op te lossen. Wel is het zo dat elke jongere slechts één werkgever nodig heeft voor een goede start. Daarom organiseert Randstad het programma Jeugd op Zoek. In 2013 organiseerden we Jeugd op Zoek voor het eerst en dat was een succes: van de jongeren die toen via het programma werk vonden, is 78 procent nog steeds aan de slag. Dit toont aan dat jonge talenten waardevol zijn voor bedrijven.

bezoek onze regionale evenementen

Voor werkzoekenden én bedrijven organiseren we van 3 september tot en met 8 oktober 2014 door het hele land events. Bedrijven kunnen zich hier presenteren aan jonge werkzoekenden. Jongeren kunnen contacten leggen met bedrijven en krijgen advies over onder meer netwerken en solliciteren.

check wanneer het Jeugd op Zoek-event bij jou in de buurt is